viernes, 21 de diciembre de 2018

A gastronomía na biblioteca


O alumnado de 1ª da ESO A fixo un traballo práctico sobre os contidos teóricos traballados na clase de Lingua Castelá ao longo da 1ª avaliación. O resultado foi unha revista sobre gastronomía, “Delicias”, que recolle expresións populares, definicións, distintos tipos de textos segundo a intención ou forma do discurso, sempre tomando como referencia o tema da gastronomía.

A revista conta cunha sección especial, “Paquito el chocolatero”, que contén receitas que aparecen en libros, películas e videoxogos.

Para a presentación da revista o alumnado preparou distintas obras de teatro, feitas ou adaptadas por el@s mesm@s, coma ademais dunha desenvolta polo grupo de reforzo de lingua castelá de 1ª da ESO B. Todas elas, dalgunha maneira, tiveron relación coa comida, ao ser o fío condutor da proposta.

A revista quedou exposta na biblioteca á disposición de calquera que queira consultala ou botarlle unha ollada.

No hay comentarios: